4/16/2013

Mønster frå Gotland

- og ikkje Sanquhar - i detta sokkepar!   Forskjellen er at Sanquhar skal ha ruter på 11 m - og at mønsteret då dannast inni dei.  Desse som likna har sitt utspring frå Gotland, har eg fått lære.   Veldig kjekt å få historie frå strikketradisjonar rundt om i verda.  Eg strikka frå tåa og opp, for at kvistene skulle stå rette vegen. Gløymde meg over hælen og dura i veg, som om det var såla eg haldt på med.  Men, "vrangmaska",( eg var i førmiddagsbesøk til igår) -  - ho visst råd." Berre ta att mønsteret rundt, heilt øverst", sa ho.  Det blei ganske smart! Og kjempegreit når eg mislike sterkt å rekka opp.

Har fått sydd inn alle trådane i kjolen, som dotter Sandra har strikka.  Ho skal gje den til ei venninne som venter jente i mai.  Sandra, har allereie strikka 3 stk av denne fine modellen - ho fant på Drops/garnstudio sine sider. 

Eg har og tutla litt med å pynte lys.  Kjøpte både lys og serviettar for ein billeg penge på Nille.  Klyppe ut motivet, tar vekk dei bakre laga med serviett - og stryke på.  Har bakepapir i mellom og strykejernet innstilt på **.  Det smelter ganske fort inn i voksen og tar ikkje fyr i servietten.  Eg har bronne ned monge slike kubbalys.
 Heilt sikkert ein kjend ide, men eg tar da nå med.


 

Frå badesko til espadrillos

Søk på "flip flops", skreiv Zirkona til meg!!   Eg hadde sett ein stad at da gjekk ann å nytta sålar frå badesko til hekling og s...